onsdag, april 12, 2006

Faith In America

I dag leste jeg om en kampanje som for tiden går i USA. Den ble startet av en sørstatsprest som, før han så lyset (han sier det slik selv), hadde homofobiske holdninger. Denne kampanjen, som da heter Faith In America, kommer nok til å skape furore i USA, men den kan samtidig virke tankevekkende på en del kristne fundamentalister. Hensikten med denne kampanjen, som består av en rekke sterke plakater, er å frigjøre homofile, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle fra religiøs skinnhellighet forkledd som religiøs sannhet. De sier at religion (her er det snakk om kristendommen) har vært med på å få slutt på slaveri og promotert integrasjon, like rettigheter for kvinner og homofile. Men på den andre siden:

"A simple history lesson shows that unfortunately, certain religious teachings also have been used to justify human slavery, racial segregation, oppression of women and discrimination against homosexual men and women"

Det gis videre eksempler på hva som er sagt av enkelte om slaveri med bibelen i hånden:

"The right of holding slaves is clearly established in the Holy Scriptures, both by precept and example."
—Rev. R. Furman, D.D., Baptist, of South Carolina

Deres poeng er at det samme skjer i dagens Amerika, men diskrimineringen er altså rettet mot homofile. Og de spør spørsmålet: Er dette noe mindre galt enn diskrimineringen som fant sted for mindre enn 30 år siden og som var rettet mot fargede mennesker? Er dette noe mindre galt enn å undertrykke kvinner?